«

»

sep 04 2011

Wijkvereniging de Ossenkamp doet mee aan Burendag 2011

Burendag 2011

Wijk de Ossenkamp in Wapenveld doet op zaterdag 24 september 2011 mee aan Burendag. Buurtbewoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten, waaronder een Burenspeurtocht door de wijk en het Kloosterbos, Burenspelletjes & Borrelen en een Buurtbarbecue.

Het Oranje Fonds is een verzoek gedaan om een bijdrage van € 500,- om deze Burendag activiteit mogelijk te maken. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en vindt dit jaar voor de 6e keer plaats. Dit jaar is het thema ‘Burendag; koppen bij elkaar.’

Op zaterdag 24 september viert Nederland voor de 6e keer Burendag. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds moedigen buren aan om samen, onder het genot van een goede kop koffie, goede ideeën te bedenken die de buurt nog leuker maken. Het Oranje Fonds heeft dit jaar anderhalf miljoen euro beschikbaar voor ieder goed idee om uit te voeren op Burendag. Via www.burendag.nl kunnen alle buren inspiratie krijgen voor goede ideeën en geld aanvragen. Het Oranje Fonds stelt voor elk goed idee tot € 500 beschikbaar om het uit te voeren op Burendag.

Duurzaam contact in de buurt

De afnemende samenhang in de buurt was voor Douwe Egberts aanleiding om in 2006 Burendag te introduceren. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds, waarmee Burendag nog verder kon uitgroeien tot een maatschappelijk fenomeen. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen met geld, contacten en ideeën.

Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Met succes. Vorig jaar bracht de feestdag meer dan 1 miljoen buren bij elkaar. Burendag vindt elk jaar plaats op de 4e zaterdag van September.

Buurtbewoners en belangstellenden zijn op Burendag welkom op:

Datum / Tijd      :  24 september vanaf 14:00 uur

Waar                     :  Speeltuin wijk de Ossenkamp aan de Biezenkamp te Wapenveld

Of meld je direct aan: klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie over Burendag kijkt u op www.burendag.nl. Voor meer informatie over het Oranje Fonds belt u met Marinka Peerdemann, 030 2339368.