«

»

mrt 04 2012

Positief gesprek bestuur met Gemeente Heerde

Logo Gemeente Heerde

Logo Gemeente Heerde

Het bestuur van Wijkvereniging de Ossenkamp heeft onlangs een positief gesprek gehad met enkele ambtenaren van de Gemeente Heerde. Het resultaat is echter nog niet optimaal.

Enkele uitkomsten van dit gesprek:

 • Bouwverkeer De Kolk
  Gebleken is dat diverse aannemers/leveranciers voor Project de Kolk via de Ossenkamp naar de bouwplaats rijden. Dit is niet conform afspraak; er is immers een vaste route afgesproken bij de procedure Bestemmingsplan De Kolk (via Kerkstraat, Kanaaldijk, Revelingsweg). Oorzaak ligt ook bij de Rietkamp waar de bouwhekken open gemaakt zijn. De situatie is inmiddels aangepast: er kunnen alleen nog fietsers van de Ossenkamp naar de Kolk en er zijn borden geplaatst bij Ossenkampweg en Kerkstraat om de route voor het bouwverkeer aan te geven (heen en terug). Het bouwverkeer gebruikte namelijk ook het centrum als terugroute.
 • Wateroverlast Speeltuin Ossenkamp
  In de speeltuin is er vaak wateroverlast. Na een regenbui loopt het water niet goed weg, waardoor het een grote modderpoel dreigt te worden.
  De Gemeente Heerde heeft toegezegd twee maanden de speeltuin elke week te gaan schouwen en vervolgens, indien nodig, maatregelen te nemen. Voor de zomervakantie moet er meer duidelijkheid zijn.
 • Afvaloverlast Speeltuin Ossenkamp
  De Gemeente heeft aangegeven geen afvalbak te plaatsen in de speeltuin, omdat de kosten voor het legen ervan te hoog zouden zijn. Zij legt de verantwoordelijk voor afval in de speeltuin bij (de ouders van) de kinderen van de Ossenkamp.
  Het bestuur legt zich hier niet bij neer en gaat zoeken naar alternatieven. Als er ruim € 66.000,00 (2012) binnen de Gemeente beschikbaar is voor  onderhoud van speeltuinen, dan zou daar toch iets ruimte in moeten zitten voor één afvalbak?
 • Te hard rijden verkeer Ossenkampweg
  De situatie Ossenkampweg/Hulsbergen is wederom onder de aandacht gebracht bij de Gemeente. Uit de verkeerstellingen blijkt dat teveel mensen te hard rijden (ca. 15%), maar de Gemeente ziet geen oplossingen.
  Het bestuur is bezig met enkele verbeteringsvoorstellen, die aan de wijkbewoners voorgelegd kunnen worden. Het gekozen voorstel kan dan concreet aan de Gemeente voorgelegd worden. Daarover binnenkort meer.